Изявлението на външния министър на Русия за евреите продължава да му

...
Изявлението на външния министър на Русия за евреите продължава да му
Коментари Харесай

Главният равин на Русия: Сергей Лавров да се извини на евреите

Изявлението на външния министър на Русия за евреите продължава да му носи неприятности.

Главният равин на Русия Берл Лазар разкритикува изявленията на външния министър на Сергей Лавров, който съобщи, че най-лошите антисемити са евреи и че Адолф Хитлер има еврейски генезис, заяви еврейската телеграфна организация JTA.

Откровената рецензия на Лазар, който назова изявленията на Лавров от неделя шокиращи и изиска опрощение от външния министър, е необикновена за Русия, където други духовници поддържат войната в Украйна и, където дисидентството е значително нелегално.

Приеманият в по-широк проект като непосредствен до съветския президент Владимир Путин Берл Лазар и ръководената от него и обвързвана с Хабад Любавич Федерация на еврейските общности на Русия, към този момент показаха неодобрение от войната, само че се въздържаха от рецензия непосредствено към режима на Путин.

„ Не считам, че имам право да давам препоръки на ръководителя на съветската дипломация – само че би било хубаво той да се извини на евреите и просто да признае, че е сбъркал, написа Лазар, когато бе помолен за коментар от JTA. - Тогава, мисля, че случаят ще може да се счита за завършен и да затворим страницата. “
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР